Spøkelsesmarengs

Superenkel servering til halloween! Oppskriften gir ca 20 spøkelser og tar to timer å lage.

Ingredienser:
-2 eggehviter (romtempererte)
-150 gram sukker
-1/2 ts eddik
-1 ss smeltet kokesjokolade eller sjokoladesaus

Fremgangsmåte:
-Skill eggehvitene fra egget, og ha i en bolle. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i.
-Pisk eggehvitene i ca 5 minutter på middels hastighet med en kjøkkenmaskin eller elektronisk visp, tilsett så sukkeret litt etter litt, og pisk videre i 5 minutter til. Marengsen er ferdig når den er så godt som stiv.
-Ha oppi 1/2 ts eddik.
-Ha marengsen i en pose, klipp hull i den og lag små spøkelser på et stekebrett med bakepapir
-Stek marengsen på 75 grader i ca to timer, eller til marengsen slipper bakepapiret. La den stå i ovnen med ovnsdøren på gløtt, til den er helt avkjølt.
-Smelt sjokolade og bruk en tannpirker eller lignende til å tegne på øyne og munn
-Marengsen kan oppbevares i en lukket boks i flere uker.

Tips: Spar på eggeplommene og bruk de i en omelett sammen med et par hele egg til:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *