Sjokolademoussekake

Her kommer en oppskrift på en helt nydelig kake som ikke ser så aller verst ut heller. Denne kaken er en såkalt no-bake-cake, som egner seg supert til å ha med eller servere i selskaper. Lag gjerne kaken et par dager i forveien, for jeg vil anbefale å la kaken stå i minst seks timer før servering:-)

Ingredienser:
-300 gram sjokolade (gjerne en blanding av mørk og lys)
-4 plater gelatin
-4 dl kremfløte
-2 dl melk
-1 ss sukker

-300 gram bixitkjeks (eller digestive)
-100 gram smeltet smør

Fremgangsmåte:
-Start med å knuse kjeksen i en pose, smelt smør og bland kjeksen i gryta.
-Ha kjeksen over i en springform med bakepapir i bunnen, trykk godt ned.
-La gelatinplatene ligge i kaldt vann i minst 10 minutter
-Varm opp melken og bland inn sukkeret.
-Klem vannet ut av gelatinplatene og ha gelatinen over i melken, dette skal ikke koke, men være såpass varmt at gelatinen løser seg opp. Bland godt.
-Finhakk sjokolade som du så har over i en bolle, hell melkeblandingen over, la stå i noen minutter før du blander godt.
-Pisk fløte til du får en passe tykk krem, bland så sjokolade- og melkeblandingen inn med kremen
-Ha så moussen over i springformen med kjeksbunn
-La stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.
-Server gjerne med bær på toppen

-TIPS: Sett kaken i fryseren i minst en time før servering, da er det lettere å skjære kake ut av formen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *