Spicy pasta med kjøttboller


Denne pastaretten er helt nydelig, og jo lenger sausen koker, jo bedre blir den! Oppskriften er beregnet til fire personer!

Ingredienser:

-400 gram kjøttdeig

-5 hvitløksfedd

-1 chilli

-1 dl kremfløte

-1 boks hakkede tomater

-1 dl vann

-1 rødløk 

-1 pakke cherrytomater (kan erstattet med en boks hakkede tomater)

-1 ss oregano 

-1 Ts salt 

-1 ts pepper

-1 ss sukker 

-1 ss eddik eller sitron 

-1 buljongterning 

-1 pakke pasta, for eksempel penne

-Olivenolje eller smør til steking 

-Eventuelt parmesan 

Fremgangsmåte:

-Finhakk hvitløk, rødløk og chilli. Del tomatene i to. Spar 1 ss hakket hvitløk til kjøttbollene 

-Stek på middels varme i en god slant olivenolje eller smør i et par minutter. 

-Tilsett hakkede tomater, vann, sukker, halvparten av saltet, halvparten av pepperet, sitron, buljongterning, sitron og oregano. La koke i minst en time. 

-Bland sammen resten av hvitløken med kjøttdeig, salt og pepper. La smakene sette seg i ca 30 min

-Kok opp pasta etter anvisning på pakken

-Form små kjøttboller og stek i en panne til de får en brun skorpe. Stek kun i et par minutter. Ha de så over i pastaretten og la koke videre i ca 5 min

-Skru ned varmen, slik at det ikke koker, og ha i kremfløten og pastaen før servering:-)

-Dryss gjerne over parmesan og server med brød som du kan dyppe i sausen. 

Håper det smaker:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *