Chilli con carne

Jeg hadde en del grønnsaker som måtte spises opp og bestemte meg da for å lage chilli con carne med en liten vri- med fløte. Fløten kan selvfølgelig droppes, men oppi denne gryten kan du ha oppi mye forskjellig av det som bør spises opp fra kjøleskapet. Oppskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser:
-400 gram kjøttdeig
-1 boks hakkede tomater
-1 ss tomatpure
-1 boks kidneybønner
-1 løk
-2 hvitløksfedd
-1 chilli
-3 gulrøtter
-1 paprika
-1 ts salt
-1 ts kajennepepper
-Olje til steking
-1/2 dl vann
-Evnt 2 dl fløte

Fremgangsmåte:
-Skjær opp grønnsakene
-Start med å ha olje i en gryte, stek så løk, hvitløk og kjøttdeig i et par minutter
-Ha oppi tomatpureen, paprika, gulrøtter og bland godt
-Skyll bønnene, og ha disse, samt hakkede tomater og vann over i gryten
-Tilsett kajennepepper og salt og la koke i minst 20 minutter (gjerne flere timer)
-Tilsett eventuelt en skvett fløte

Serveres gjerne med tortillachips og rømme, håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *