Futomaki med laks, mango og kremost


Denne oppskriften gir ca 40 biter maki. Jeg vil anbefale å kjøpe sushiingredienser i asiatiske butikker, der har de både godt utvalg og en billigere pris enn i vanlig butikk.

Ingredienser maki:
-En pakke noriark (5 ark)
-200-300 gram salmalaks
-300 gram sushiris
-4 dl vann til ris
-2 ss riseddik, 1 ss sukker, 1 ts salt

-1 stor avokado, 1/2 agurk

-1 pakke kremgo naturell
-1 mango

Fremgangsmåte maki:
-Start med risen, slik at den får avkjølt seg litt før du legger den på.

-Skyll risen godt. Ha oppi eddiken, vann og sukker. Kok opp raskt og skru så ned til svak varme og la putre under lokk i ca 10 min. Trekk så gryten av platen og la stå med lokk på i 10 min før du åpner lokket.
-Skjær fisken, grønnsakene og mangoen i fine staver. Skjær ut det bløte fra agurken
-Legg ris utover makiarket, men ikke helt ut til kantene.
-Rull ut lange «pinner» av kremost, slik at det er lett å legge den på arket.

-Legg fyllet i midten og rull makien. “Lim” den med litt vann på enden av arket. Skjær 8-10 biter ut fra hver sushirull, etter ønsket størrelse på bitene. Bruk en god og skarp kniv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *