Fried rice

Oppskrift beregnet for to personer. Kok gjerne opp ekstra ris en dag i forveien, for fried rice blir ekstra godt om risen er kald når du lager retten. Om du ikke har alle sausene tilgjengelig kan du fint droppe noen av de, eller erstatte med andre asiatiske sauser.

Ingredienser:

3 dl ris
4,5 dl vann
1 ts salt
3 ss smør

200 gram kjøttdeig av ønsket type (kan fint droppes dersom du ønsker vegetar)
2-3 gulrøtter
1 løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
3 egg
5 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss fiskesaus
2 ss Sweet chili saus
6 ss rapsolje
2 ss smør

Fremgangsmåte:
-Kok opp ris med vann, smør og salt. Når det koker skrur du ned varmen på lav varme, slik at risen putrer under lokk.
-La risen putre i 15 min, trekk så gryten av platen og la den stå i fem minutter til før du tar av lokket.
-La gjerne risen avkjøle seg en stund før du bruker den, men det er ikke nødvendig

-Stek egg og rør i panna slik at det blir eggerøre. Ha det over på en tallerken (da det skal tilsettes senere igjen)
-Finhakk chili og hvitløk, skjær opp løk og gulrøtter
-Varm opp olje (raps og sesam) på høy varme og stek grønnsaker og kjøttdeig kjapt. Ha så oppi ris og “wok” videre, det skal frese godt, så risen får en crispy overflate.
-Tilsett så sauser og to spiseskjeer smør, samt eggene.
-Server med en gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *