Lyst til å lage en god og mektig kake i påsken? Oreokake holder seg godt i kjøleskapet i et par dager, og smaker best om den får stå en liten time i fryser før servering.
Ingredienser:
-3 pakker oreokjeks
-100 gram smør
-3 dl kremfløte (en pakke)
-200 g kremost naturell
-1 pakke sjokolademousse
-50 gram sjokolade (kan droppes)
Fremgangsmåte:
-start med å smelte smøre
-del kjeksene i to og ha det hvite fyllet over i en egen bolle
-knus oreokjeks (feks i en pose med en kjevle), tilsett deretter smøret
-bland sammen oreofyllet og kremost. Pisk krem, og vend dette inn i den lyse blandingen
-lag sjokolademousse etter anvisning på pakken
-sett deretter en springform (rund form) på et fat, men dropp bunnen, da ringen skal stå direkte på fatet
-fyll ringen med kjeksblandingen og trykk godt ned, bruk gjerne en pose over og fingrene til å trykke
-ha så over kremblandingen, og tilslutt sjokolademoussen
-bruk en rasper til å drysse over sjokolade
-sett kjølig i minst 5 timer. Ha den gjerne i fryser i en liten time før servering, da er den lettere å skjære i.