Ostebriks

Oppskriften gir ca 10 rundstykker 

Ingredienser:

-500 gram hvetemel

-2 dl melk

-1 dl vann

-1/2 pakke tørrgjær

-1 ts salt

-1 ts sukker

-50 gram smør (romtemperert)

-Egg til pensling

-Eventuelt frø

-50 gram ost 

Fremgangsmåte:

-Varm opp melken og hell i kaldt vann slik at blandingen blir romtemperert. Bland så sammen alle ingrediensene unntatt smøret sammen. Tilsett tilslutt smøret i terninger og elt deigen for maskin eller for hånd i minst ti minutter.

-Dekk til med et klede og la heve i minst en time.

-Rull ut til rundstykker og trykk de litt flate med håndflaten, ha over på et stekebrett og la heve videre i ytterligere 30 minutter

-Pensle rundstykkene med egg, ha på ost, og la steke på 220 grader i ca 12 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *