Vegansk bønnegryte

Denne gryten er svært smakfull, sunn og ikke minst vegansk! Om du gjerne vil ha kjøtt oppi er det ikke noe veien for å tilsette litt pølser, men det trengs ikke i denne! Oppskriften gir ca 4 porsjoner og kan fint fryses! 

Denne kan spises alene eller serveres med feks ris! 

Ingredienser:

-2 bokser kidneybønner (bruk gjerne i chilipakke eller tomatbønner)

-1 boks hakkede tomater

-1 boks kokosmelk

-2 ss tomatpuré

-2 dl vann 

-1 løk

-6 fedd hvitløk 

-1 rød chili med frø (1/2 om du ikke liker spice)

-1 søtpotet (evnt 3 vanlige poteter)

-3 gulrøtter 

-2 grønnsaksbuljongterninger 

-2 ss eddik eller sitronsaft 

-3 ss olivenolje

-1 ts salt

-1 ts pepper

-1 ts sukker 

-1 ts spisskummen (kan sløyfes)

-1/2 ts chillikrydder for ekstra spice

Fremgangsmåte 

-finhakk løk, chilli og hvitløk og stek på svak varme i oljen. Tilsett krydder 

-ha oppi terninger av gulrot og søtpotet

-tilsett resten av ingrediensene og kok i minst 30 minutter på svak varme 

-server med ris 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *