Bollekake


Denne bollekaken er nyydelig og supersaftig! Du kan fint lage den kvelden før og lagre den i kjøleskapet eller fryse den ned når den er ferdig! Enda bedre blir den også om den får etterheve i kjøleskapet over natten og stekes rett før servering! 

Obs: husk å lage vaniljekremen tidlig i prosessen om du ikke kjøper denne ferdig!

Ingredienser bolledeig:

-En halv pakke tørrgjær

-Ca 600 gram hvetemel

-70 gram sukker

-100 gram smeltet smør

-1 ts kardemomme

-3 dl melk

-Et egg

-Et egg til pensling 

-Melis tilslutt 

-1 ss smør til formen 

Ingredienser kanelfyll:

-4 ss sukker

-2 ss kanel

-50 gram smør (romtemperert)

Ingredienser vaniljekrem: (kan kjøpes ferdig, men enkel å lage selv)

-1 ss vaniljesukker

-To eggeplommer

-2 ss sukker

-1 ss maisenna

-2 dl melk

Fremgangsmåte

-Bland det tørre sammen

-Smelt smør og hell melken i smøret, ha så egget oppi når blandingen er lunken.

-Hell væsken over det tørre

-Elt deigen i ca 15 minutter, da blir bollene best!

-La deigen heve under et klede i ca 1 t! Gjerne litt lenger, eller i kjøleskapet over natten! 

-Når deigen står til heving første gangen, kan du lage vaniljekremen:

-Visp sammen eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en kjele

-Rør ut maisenna, og spe forsiktig med melk

-Rør til kremen tykner, dette tar ca 5 minutter. Det er viktig at kremen aldri koker, men ligger rett under kokepunktet

-Avkjøl så kremen

-Kjevle ut deigen til en firkant

-rør sammen smør (la stå litt på benken først), kanel og sukker og smør utover deigen

-rull sammen til en pølse og skjær ca 3 cm tykke skiver som du legger i en smurt form 

-lag så groper i hver bolle som du fyller med kremen 

-la bollekaken heve i minst 45 minutter under et klede eller plast

-pensle med egg og stek så på nederste rille på 200 grader i ca 25 minutter! De fem siste minuttene kan du flytte kaken ett hakk opp om den ikke er gylden på toppen

-la den avkjøle seg, hell over utblandet melis og SERVER 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *